Forside Om os Kontakt Priser Skole- og undervisningstilbud

I digterens fodspor - Morten Nielsens Aalborg


Denne byvandring er en tur i digteren Morten Nielsens Aalborg.

Morten Nielsen var med i modstandsbevægelsen og døde allerede som 22-årig. Hans digte læses stadig, mens der er færre, som kender hans beskrivelser af barndomsbyen Aalborg.

”I Byen ved Fjorden vil Mennesker gaa til og fra deres Arbejde. Fabrikerne drøne, smaa Drenge lege og store Drenge gaa i skole og være enten hvide Faar eller sorte. Paa Brandstationen vil Øretæverne falde, naar Knægtene fra Danmarksgade slaas, paa AaB’s Bane vil smaa rød- og hvidstribede Menneskenes Børn styrte afsted efter en Fodbold, instrueret af Brølene fra Jens, Træneren…” Aalborg Stiftstidende 1. september 1940.

Sådan skrev digteren Morten Nielsen for 82 år siden, da han flyttede til København. Morten Nielsen var født og opvokset i Aalborg. Han blev ved med at have tæt kontakt til sin barndomsby, indtil han som medlem af modstandsbevægelsen mistede livet som 22-årig i 1944.

Morten Nielsen var trods sin unge alder en anerkendt digter, der gav stemme til krigsårenes ungdomsgeneration, men han var også flittig brevskriver, skribent i aviserne og anmelder.

På dette strejftog i Morten Nielsens liv kommer du til at høre sjove, triste, alvorlige og tankevækkende historier om den unge digter fra barndom til den pludselige død. Morten Nielsen kommer også selv til orde med uddrag af digte og beskrivelser af nogle af de steder og personer, der havde betydning for ham.

På tur med Churchill klubben

Fuld Fart Frem Aalborg i 30'erne

Jul i det gamle Aalborg (Afholdes blot i december)